Wednesday, 7 June 2017

Com afrontar les PAU sense nervis


D'aquí poc tindran lloc les PAU i probablement molts de vosaltres comenceu a estar una mica intranquils amb la perspectiva de passar tres dies intensos fent exàmens. No obstant, teniu molts avantatges i poques raons per posar-vos nerviosos. Durant dos cursos us heu estat acostumant a la pressió dels trimestrals, a més a més ja hi esteu familiaritzats amb els models d'exàmens de les PAU. 

Us deixo un recull de consells, que us poden ajudar a afrontar aquests exàmens amb èxit i sense nervis. 

  1. Prepareu-vos bé abans de les PAU, es poden fer moltes revisions en una setmana. Prepareu esquemes, guions i resums per sintetitzar els continguts   més rellevants de cada matèria. En definitiva, estudiar, estudiar i estudiar.
  2. El dia abans de les proves, dediqueu la tarda a fer activitats que us relaxin i no passeu la nit estudiant fins tard. Es aconsellable dormir 8 hores cada dia per tal d'anar a l'examen amb energia. 
  3. Prepareu el material necessari i la documentació (DNI i resguard matrícula) per les proves el dia abans, no el mateix dia pel matí.
  4. Abans de començar les proves,escolteu atentament les instruccions que us donin i si teniu algun dubte sobre el funcionament, pregunteu.
  5. Un cop tingueu l'examen, llegiu atentament les dues opcions i trieu-ne una. Assegureu-vos que heu entès l'enunciat de les preguntes llegint-les amb calma i comenceu responent les més fàcils, tot deixant les més complicades al final. 
  6. Si et quedes en blanc amb alguna pregunta, passa a la següent i torna més tard per contestar-la. 
  7. Un cop acabat l'examen, dediqueu uns minuts a rellegir-lo per tal de corregir faltes d'ortografia i d'expressió o completar alguna idea. Si teniu més temps, torneu a revisar l'examen. Assegureu-vos que la presentació és correcta i que la lletra és clara i llegible.
  8. Tots els exàmens s'han de lliurar al tribunal, fins i tot si s'han deixat en blanc; un examen no lliurat, anul.la tota la selectivitat.
  9. A la sortida de l'examen, si tens un altre tot seguit, millor no comentis les respostes de l'anterior amb els teus companys per evitar nervis.

Ànims i...bona sort. Recordeu, la sort acompanya a qui s'esforça!

No comments:

Post a Comment