Thursday, 15 February 2018

Fòrum Can Quintana 2018

Tot just ahir els nostres alumnes de 2n de batxillerat,  l'Amat Surroca, la Talia Granato, la Judit Tudela, la Laura Brancós, en Soufian el Yaagoubi i la Maria Dalfó van presentar els seus Treballs de Recerca a l'auditori del Museu de la Mediterrània. 

La temàtica dels treballs va ser molt diversa i tanmateix representativa de les diferents branques de coneixement del batxillerat.Així doncs, els àmbits d'estudi comprenien camps tecnològics,cièntifics, literaris i artístics, filosòfics,mitològics i del món grec clàssic. Concretament, la recerca presentada va incloure des d'un brillant estudi científic dels processos moleculars de la memòria i l'aprenentatge fins a una interpretació filosòfica d'una sèrie distòpica de culte,Black Mirror. Més encara,vam gaudir d'un estudi exhaustiu dels orígens mitològics dels noms de les constel·lacions, no ens vam quedar indiferents davant l'apassionat assaig comparatiu entre l'obra pictòrica de Vermeer, La Jove de la Perla, i les interpretacions que se n'han fet al cinema i a la literatura. Altrament,vam descobrir al gironí Joan Roget , el creador del primer telescopi a més de conèixer el procès de construcció d'un d'aquest instrument òptic. Finalment, com a prova del món altament tecnificat on vivim ens van ensenyar com seria una casa domòtica on  s'hi han integrat diverses tecnologies per tal de millorar la gestió energètica. 


En aquesta 7ena edició han assistit famílies, amics, alumnes del centre, professorat i autoritats educatives i locals. L'acte va ser presentat per la Fatima Dahmani, la Ziortza Morante i l'Aziza Ashri ,alumnes de 1r de batxillerat; el Director del centre, Sr. Jordi Plaja va inaugurar la sessió i la cloenda va estar a càrrec de l'inspector d'Ensenyament, el Sr Josep Gifre i l'alcalde de Torroella de Montgrí, el Sr Josep Maria Rufí. La jornada va acabar amb el lliurament dels diplomes als participants .


Novament enhorabona als alumnes que han participat i moltes gràcies a tota la gent que ho ha fet possible. 

Us esperem l'any vinent. 

També aprofitem per convidar-vos el proper 12 d'abril al Fòrum del Baix Empordà que es celebrarà a l'Espai Ter al qual hi participen 11 instituts de la comarca del Baix Empordà.
Cliqueu sobre l'imatge per veure les fotos de l'acte.

No comments:

Post a Comment