Thursday 20 September 2018

Noves ponderacions PAU 2020


La informació sobre les noves ponderacions es pot consultar en aquest enllaç  per tal que els alumnes que es matriculin a 1r de batxillerat coneguin els nous criteris.

Noves Ponderacions PAU 2020


El sistema de ponderacions per calcular la nota d’admissió als graus universitaris introduirà canvis de cara a l’any 2020. La principal novetat és que les matèries de modalitat que serveixen als estudiants per pujar nota en l’admissió deixen d’estar adscrites a les cinc branques de coneixement (Arts i Humanitats, Ciències Socials i Jurídiques, Ciències, Enginyeria i Arquitectura, i Ciències de la Salut), en què inscriuen els Graus universitaris. Aquesta novetat permet una major flexibilitat a les universitats per determinar quines assignatures tenen més pes per accedir a una determinada titulació. En base a això, les universitats han acordat en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) un nou quadre de ponderacions on, com a mínim, hi ha per a cada Grau tres matèries de modalitat que ponderen el màxim coeficient possible (0,2). Així mateix, per garantir l’equitat del sistema d’accés universitari a Catalunya, totes les universitats mantenen la mateixa ponderació en tots els títols de grau d’idèntica denominació. És a dir, en totes les titulacions de Dret que ofereixen les diferents universitats catalanes, ponderen amb el mateix pes les mateixes assignatures de modalitat.

Més pes per a Història de la Filosofia

El resultat de la revisió de les ponderacions per a la preinscripció 2020 dóna un major pes a l’assignatura d’Història de la Filosofia com a matèria ponderable. Concretament, Història de la Filosofia ponderarà en tres Graus de Ciències de la Salut: Fisioteràpia i Infermeria (amb un 0,2) i Psicologia (amb un 0,1). També ponderarà amb un 0,2 en dues dobles titulacions d’enginyeria, una de matemàtiques i una altra de nutrició. També s’introdueix amb el màxim coeficient possible en més titulacions de la branca d’Arts i Humanitats i Ciències Socials. En la preinscripció 2018, Historia de la Filosofia pondera en l’admissió a 162 graus. El 2020, aquesta xifra s’incrementa fins a 252 titulacions.

No comments:

Post a Comment